Обиск в дома на асистентката на Ален Делон след твърдения за тормоз

Ален Делон

Ален Делон

Френската полиция нахлу в дома на бившата асистентка на филмовата легенда Ален Делон, след като децата му подадоха жалби, в които я обвиняват в тормоз и заплашително поведение.

Властите нахлуха в къщата на Хироми Ролин, която е обект на две жалби, подадени от семейството, в парижкото предградие Сюрен, съобщи за АФП източник, близък до разследването, който помоли да не бъде назоваван. Източникът добави, че по-късно през деня тя ще бъде разпитана.

87-годишният Делон е една от най-големите френски филмови звезди в разцвета на кариерата си, икона на Новата вълна от 60-те години на миналия век, участвал в класики като "Басейнът" и "Леопардът".

След сърдечно-съдов инцидент през 2019 г. той е в отслабено състояние, което налага наемането на жена, която да му помага в дома му в региона Лоарет в Централна Франция.

Първата жалба е подадена от децата на Делон - Анушка, Ален-Фабиен и Антъни. Актьорът също добавя своето име чрез писмена декларация. Антони Делон подава и втора жалба, в която обвинява Ролин в насилие и опит да отчужди баща му.

Адвокатът им обвинява Ролин в "злоупотреба с крехкостта" и системно следене на телефонните му разговори и скриване на пощата, както и в лошо отношение към едно от любимите кучета на Делон.

Ролин, която беше изселена на 5 юли от имота на актьора, е изпратила писмо до прокурорите, за да оспори обвиненията срещу нея, а също така е подала и собствена жалба.

След 90-те години Делон рядко се появява на екран, а през последните години се появява изключително рядко в публичното пространство. Последната му голяма публична поява беше, за да получи почетна Златна палма на филмовия фестивал в Кан през 2019 г.

Делон обаче е видян на погребението на своя близък приятел и сътрудник френския актьор Жан-Пол Белмондо в Париж през септември 2021 г.

Той обаче не присъстваше на погребението в Париж в понеделник на Джейн Бъркин, родената във Великобритания звезда от "Басейнът" заедно с покойната Роми Шнайдер. Но изпрати съболезнователно послание за смъртта на Бъркин, в което се казва, че тя е "заминала, за да се присъедини към своя Серж (бившия ѝ съпруг - певеца Серж Генсбур), Роми и всички останали".

"Още един ангел... Благодаря ти, благодаря ти, моя Джейн!", пише актьорът в посланието. /БГНЕС