Путин изненадващо: С Тръмп имаме нови идеи за Украйна

Доналд Тръп и Владимир Путин

Доналд Тръп и Владимир Путин

В интервю за русата държавна телевизия президентът на Русия Владимир Путин заяви, че е успял да "се договори по редица въпроси с Доналд Тръмп" на срещата в Хелзинки.

"В частност, по някои въпроси за урегулирането в Сриия, в южната зона за деескалация, в района на Голанските хълмове, отчитайки интересите на Израел. Второ, говорихме за Украйна. Според мен, също има някои нови идеи за способите за урегулиране на кризата в страната. Договорихме се да поработим върху това на експертно ниво. ед мен, това също е позитивен елемент на движението напред", заявил Путин.

В хода на съвместната пресконференция след срещата в Хелзинки Путин заяви, че Русия е "провела референдума в Крим в строго съответствие с международното право, с устава на ООН".

"При обсуждането на вътрешноукраинската криза оърнахме внимание на важността на добросъветстната реализация на Минските споразумения. САЩ биха могли да настояват за това и да настроят украинското ръководство за тази работи", подчерта на пресконференцията Путин.