Пуснаха на свобода италианците, обвинени в убийството на словашкия журналист

Седмината бяха арестувани заради съмнения за връзки с "Ндрангета"

снимка:Крос.бг

снимка:Крос.бг

Словашките власти освободиха седемте италианци, задържани във връзка с убийството на разследващия журналист Ян Куциак и неговата годеница, предаде словашкото издание "Aktuality.sk".

Седмината бяха арестувани в четвъртък при полицейска акция срещу жилище, за което се предполага, че е свързано с членове на италианската престъпна организация „Ндрангета". Те са на възраст от 26 до 62 години. Полицията потвърди освобождаването им, но не съобщи подробности.

"В законоустановения срок от 48 часа следовател провери необходимите факти за евентуално повдигане на обвинение. След изтичането на 48 часа, задържаните бяха освободени", се казва в комюникето на полицията.

Сред задържаните са били италианският бизнесмен Антонино Вадала и членове на неговото семейство, които Куциак подозираше във връзки с калабрийската мафия.

Ян Куциак и неговата приятелка бяха открити мъртви в дома им миналия уикенд. Погребението на журналиста ще се състои по-късно днес. Годеницата му вече беше погребана вчера, облечена в булчинска рокля.

Многохилядни митинги в памет на Куциак и годеницата му Мартина Кушнирова се състояха вчера в цяла Словакия.

А днес е било и погребението на журналиста на което са присъствали множество негови колеги, близки и обикновенни хора съобщава още слошакия сайт.