Изпращачът на бомбите в САЩ фен на Путин, смята го за "велик лидер"

Цезар Сайок

Цезар Сайок

Цезар Сайок, обвинен, че е изпращал по пощата самоделни бомби на известни педставители на Демократическата партия в САЩ през 2015 година няколко пъти писал в страницата си във "Фейсбук" за "руските братя".

"Не е ясно какво означават тези споменавания на руснаците, не е ясно и как Сайок е започнал да споделя и разпространява пропаганда, изпълнена с добронамерено отношение към действията на Русия в Сирия", пише The Washington Post.

Аналогични теми присъстват и в профила hardrockintlent в Twitter, който също принадлежи на Сайок. През юли 2016 година той написал: "Пристигнаха моите братя от Русия, роднините на великия лидер Путин ни посещават днес".

През 2015 година най-малко пет пъти той пише във "Фейсбук" отново за загадъчните "руски братя", а на публикуваната снимка е Сайок с група неизвестни мъже. В постовете си той споменава конкретни места, прякори (или потребителски имена) или общности, например, "Брайтън-Бийч в Бруклин, където живеят много руснаци", цитира изданието негови постове в социалната врежа.

През април 2016 година в профила му се появява видео, прославящо "борбата в Сирия против ИД".

Постовете съответстват на сюжетите на кремълската пропаганда, създаващи положителен образ на Русия.

Превод: Faktor.bg