Горбачов: Путин се държи като наместник на Бога, а управлението му е пълен провал

Михаил Горбачов

Михаил Горбачов

Михаил Горбачов, първият и единствен президент на Съветския съюз  обяви в интервю, че президента на Русия Владимир Путин  се смята за наместник на Бог, съобщава replyua.net. 

Изданието цитира изявление на политика в интервю за „Медуза“. "Предупредих Путин за опасностите от неговата самоувереност,  за това, че се смята за намествник на Бога. Разбира се, той се ядосаа на това и каза, че трябва да си държа езика зад зъбите. Президентът! Да ми вържат езика…“, не скрива учудването си Горбачов. 

Според съветския политик, управлението на Русия е компрометирано до краен предел, но това не е само заслуга на Путин – а в резултат на общи усилия, от което следва да се направят изводи за всички грешки и неправилни разчети.

„Разбира се, чи си спомням думите му, че не ме е забелязал по време на празника за Деня на победата. Когато режисьорът Оливър Стоун го попита защо не ме е поздравил, той му казал, че не ме е забелязал – коментира още Горбачов.

Съветският президент разказва още, че за последен път е видял Путин на 12-ти юни 2017, когато руският президент нямало как да не го поздрави, защото срещата станала в кулоарите на Кремъл, където било невъзможно просто така да се разминат. "Бяха насрочвани три пъти срещи с Владимир Владимирович, но не състоя нито една от тях. Така стигнах до заключението, че повече няма да настоявам. И това беше всичко. Той е човек, който много се забавлява. И пие, и танцува, и лети, и плува“,  добавя Михаил Горбачов, не без известна ирония.

Превод: Faktor.bg