Цветанов от Ловеч: Борисов е централният нападател, Радев явно му завижда

Държавният глава и БСП търсят сблъсък с парламента и институциите, дестабилизират България

Цветан Цветанов

Цветан Цветанов

Снощното интервю на президента Румен Радев по БНТ с нищо не показа, че говори обединителят на нацията. Държавният глава не отдели нито дума за важните приоритети пред България – предстоящото европредседателство, темата за Западните Балкани, усвояването на средства от еврофондовете, единството на нацията. Това обяви в Ловеч зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на парламентарната група Цветан Цветанов. Той припомни, че само преди дни премиерът Борисов успя да спечели за България над 730 милиона европейски пари, за довършването на автомагистрала „Струма“.

Правителството и парламентарното мнозинство правят всичко възможно, за да бъдем днес лидер на Балканите. Но тези важни теми остават незабелязани от българския президент. Отдавам поведението му в известна степен на някаква завист към това, което постига и прави Бойко Борисов. Румен Радев явно търси сблъсък с парламента и българските политици, добави Цветанов.

Говорейки уж за търсене на истината, Румен Радев произнесе в интервюто си публични присъди за ВМА, а това съвсем не му е работата. Още по-малко на него му приляга да говори за лобизъм, след като благодарение на специалната парламентарна комисия за закупуване на нов изтребител, извади на светло неговите опити за лобиране за определен самолет, а това не в интерес на държавата. Нашата позиция е ясна – да сме част от семейството на ЕС и НАТО, а политическа партия ГЕРБ отстоява последователно тази национална кауза. Но срещу  тези наши политики виждаме опити от страна на БСП да дестабилизарат страната преди европейското председателство с искания вот на недоверие. Същото прави и президентът, занимавайки обществото с теми, които не са важни, посочи още политикът.

Трябва да е ясно, че централният нападател на България в момента е Бойко Борисов и неговият стремеж за превръщането ни в лидер на Балканите трябва да  бъде подкрепен от всички. Очакваме в тази посока и подкрепата на българския президент, допълни Цветанов.

В Ловеч той откри конференция, посветена на болшевишкия преврат в Русия преди 100 години и отражението му в света и България. За първи път на форума бяха изнесени факти и исторически документи, които са били укривани в годините на комунизма.