Цвета Караянчева: БСП иска партизанско управление, няма да ѝ се извиним, че сме спечелили изборите!

За разлика от левицата, не сме управлявали с ДПС, които не ни помагат с кворума

Цвета Караянчева

Цвета Караянчева

„Нека службите да си свършат работата и да изнесат информация по случая с атентата в Нова Зеландия. Всеки акт, който отнема човешки животи, е отвратителен. Изказвам съболезнования към семействата на загиналите в Нова Зеландия“. Това каза пред БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по повод кървавия атентат в Нова Зеландия, при който загинаха десетки след стрелба в две джамии. 

„Нямаме парламентарна криза. За да има такава, то Народното събрание трябва да е замразено. Днес двама колеги закъсняха. Г-жа Илияна Йотова също каза, че подобна криза няма. Не знам какво мога да направя? Да се извиним на БСП, че сме спечелили изборите ли? Нима трябва да закрием парламентарната република и да минем в партизанска форма на управление? От БСП приемат всяка телевизионна изява, за да кажат своите позиции. Никой не може да говори за безгрешна работа на НС, но винаги може да се направи крачка встрани, да се променят идеи, след като допълнително са били изговорени, за да се получава адекватно законодателство“, каза още Караянчева.  

„Разбирам желанието на колегите от БСП да ни пришият към ДПС, но ние не сме управлявали с тази партия, която, както виждате, не осигурява кворум на управляващото мнозинство в пленарната зала“, допълни председателят на НС.