Многоимотните политици с необясними доходи са в пъти повече в БСП

Заравянето в имотната тема по време на кампания няма да им донесе ползите, които те очакват от левицата

Георги Харизанов

Георги Харизанов

"Виждаме, че това е 2 месеца преди изборите. Предизборно ли е? Предизборно е", коментира социологът Андрей Райчев информациите, които се появиха в общественото пространство за новия апартамент на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според политическия анализатор Георги Харизанов нарушения при сделката няма.

"Давате 2 обзаведени жилища с обща площ 200 кв.м - получавате необзаведено жилище с площ 240 квадрата и доплащате разликата по 1500 евро на квадрат. Къде е неколкоратно по-ниската цена?. Фирмата е реализирала доста прилична печалба. Не е успешен опитът да се предизвика някаква сензация", попита Харизанов.

"Всеки път когато политици на водещи позиции се сдобиват с имоти, това дразни обществото. Но заравянето в имотната тема, ако не изнася на някого, то със сигурност не изнася на БСП. Заравянето в имотната тема по време на кампания няма да им донесе ползите, които те очакват. Многоимотните политици с необясними доходи са в пъти повече в БСП. Не се учудвам, че не е повдигната от вестник "Дума", заяви още Харизанов.

"Всичко зависи от това как ще реагира Борисов. Ако сега Борисов и ГЕРБ защитят Цветанов, значи че партията се обрича на един безкраен обяснителен режим. По-вероятно е да бъде изчакав резултат от проверката", коментира Райчев. 

"Когато някой е стъпил накриво в ГЕРБ, той си отива, такава е практиката в партията", отговори му Георги Харизанов.