Орхан Исмаилов не представлява НПСД, той е кандидат на „Воля”

Касим Дал

Касим Дал

Партия НПСД разпространи декларация, в която отново предпреждава, че бившият лидер на партията Орхан Исмаилов не представлява организацията им и е кандидат на партията на Веселин Марешки. В политическия документ се изтъква, че Исмаилов носи основната вина НПСД да не е допусната за регистрация на европейските избори, а вероятно това е и преднамерен хода, заявяват от партията на Касим Дал. Ето и пълния текст на документа:

ПОЗИЦИЯ НА ИПС НА НПСД

Уважаеми съмишленици,
Както можете да видите и от Решение № 89-ЕП от 07.04.2019 г. на Централната избирателна комисия, ПП „Народна партия свобода и достойнство“ не участва в КП „Воля – Българските родолюбци“. Твърденията на Орхан Исмаилов, че той и Тихомир Пейчев участват в коалицията като „квота на НПСД“ е поредното доказателство, че Орхан Исмаилов дори не си е направил труда да прочете Устава на НПСД, в който много ясно се определят правилата за участие в избори, самостоятелно или в коалиция, както и членовете от същия този Устав, които определят утвърждаването на „Правила за номинация на кандидати за участие в избори“. 
Точно така, за да се номинират кандидати има правила и както не веднъж сме казвали, НПСД се управлява от Изпълнителен политически съвет и Национален координационен съвет.  
Истината винаги излиза наяве и с Решение № 89-ЕП от 07.04.2019 г. на ЦИК ясно се видя, че Орхан Исмаилов и Тихомир Пейчев участват в листата като кандидати на ПП „Воля“, в което няма нищо лошо, напротив, това, че „коалиционните партньори“ от „Воля – Българските родолюбци“ са видели, че няма правно основание за участието на ПП „НПСД“ в коалицията им, показва добра правна култура.
Естествено, Орхан Исмаилов е изключен от НПСД с решение на ИПС от 29.01.2019 г. и е напълно свободен да участва като кандидат от всяка партия, която го приеме. 
Ние, членовете на ИПС на Народна партия свобода и достойнство, сме отговорни пред нашите избиратели и имайки предвид, че става дума за Европейски избори никога не бихме си позволили да влизаме в национал-популистки коалиции на местно ниво, още по-малко когато има и макар и минимална възможност, това да донесе като пряк ефект изпращане на евродепутат при Марин льо Пен и европейските националисти! Да, същата Марин льо Пен, която сравни миграцията на турци-мюсюлмани във Франция с немската окупацията през Втората световна война. 
Предупреждаваме, че ПП „Народна партия свобода и достойнство“ не е регистрирана за участие в изборите и всеки опит за подвеждане на нашите избиратели с отваряне на офиси еднодневки, използване на символите и знамената на НПСД или раздаване или търкаляне на аспиринчета и други подобни, ще доведе до сезиране от страна на НПСД на ЦИК, Прокуратурата и останалите компетентни органи. Отговорността за опит за подвеждане на нашите избиратели ще носи не само нашия довчерашен съмишленик Орхан Исмаилов, а и коалицията, която го подслони в листата си.
Интересен е въпросът за какво размени Орхан Исмаилов мястото си в листата и дали цената не е била преднамереното лишаването на НПСД от възможност да вземе участие в предстоящите избори?

ИПС на НПСД
19.04.2019 г.