Димитър Николов поздрави бургазлии за празника на града

Той отбеляза, че днес за 10-и път се изправя пред жителите на Бургас в качеството му на кмет

Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави бургазлии за празника на града от трибуната на местния парламент с емоционално обръщение. Той отбеляза, че днес за 10-и път ще се изправи пред жителите на Бургас в качеството му на кмет и както винаги ще бяга от клишетата, предава Флагман.бг.
Николов припомни, че Свети Николай – пазителят на Бургас, е посветил целия си живот, за да помага на слабите, бил е скромен и смирен, избягвал е суетата, бил е повелител на доброто.
Следвайки завета на Свети Николай кметът запита:
„Днес е ден, в който трябва да си зададем няколко прости въпроса, чиито отговори обаче не са никак леки. Радваме ли се на успеха на другите; добри ли сме не само към близките, но и към непознатите; умеем ли да се радваме на по-малките неща и да не трупаме гняв; прощаваме ли истински, нахлуваме ли с лека ръка в личното пространство на хората; уважаваме ли чуждите способности и труд или отричаме това, което не разбираме; самокритични към себе ли сме толкова колкото към останалите; безгрешни ли сме, за да сочим с пръст грешните; оценяваме ли хубавите неща за живота”, попита Николов, след което продължи:
„Днес искам да благодаря на близките ми за търпението и доверието, на приятелите си заради това, че ги имам, на неприятелите – че ме карат да бъда внимателен , на колегите за труда и усилията, на общинските съветници за подкрепата на важните за града моменти, на почетните граждани – за качествената им, с които обогатяват ценностна ни система, на бургаските деца за радостта, която ни дават с техните успехи”, заяви той.