Георги Харизанов: След като си избраха общ президент, БСП и ДПС продължават да си помагат

Не ГЕРБ, а социалистите помагат на партията на Мустафа Карадайъ

Георги Харизанов

Георги Харизанов

„От поведението на БСП печелим всички, тъй като социалистите са правили най-много бели по света. Без социалистите има кворум и се вижда, че останалите депутати работят в доста по-спокойна атмосфера. Самата Корнелия Нинова призна, че и без това депутатите ѝ не вършат нищо в пленарната зала“. Това каза пред Нова ТВ политическият анализатор Георги Харизанов. 

„БСП и ДПС непрекъснато се подкрепят на избори и дори си избраха президент. Теориите за коалиции между ДПС и ГЕРБ са несъстоятелни. В момента именно Корнелия Нинова пак прави толкова важна партията на Мустафа Карадайъ. ГЕРБ не е правила промени заради социалистите, защото от както я няма в парламента, всички забравихме за исканията им“, каза още Харизанов. 

„Сблъсък между Бойко Борисов и Цветан Цветанов няма. БСП се опитва да изнудва чрез кворума парламента. Машинното гласуване е невъзможно да се въведе във всичките 12 500 секции. Корнелия Нинова и Румен Радев се опитват да го втълпят. Лидерката на БСП просто се опитва да оправдае загубата на предстоящите избори. В момента Корнелия Нинова използва само машинното гласуване като аргумент, за да не се върне в парламента. Дано това да не се случи“, коментира политологът.