Блъснатият от бащата на президента Стефчо: Господ има над нас, той ще реши кой е прав и кой крив

71-годишният мъж от Харманли няма да обжалва акта на полицаите, вярва, че ще бъде отменен като незаконен

Стефчо Тодоров

Стефчо Тодоров

„Нямам намерение да обжалвам акта, който ми направиха полицаите от Харманли. Ако трябва и ще го платя. Знам, че става дума за справедливост, но вече полицията разследва, прокуратурата проверява. Те да решат кой е бил виновен. Оставам справедливостта в техни ръце. Смятам, че не е правилно аз да бъда наказан за този инцидент, както се случи”. Това заяви пред Faktor.bg Стефчо Тодоров. Преди дни той бе блъснат на къогово от бащата на президента Румен Радев – Георги. Инцидентът бе крит от обществото повече от седмица, а най-скандално се оказа, че вместо на виновния Георги,  униформените съставили акт за нарушение на жертвата.

„Не търся слава, най-важното е, че аз съм добре, нямам счупване, тежки травми, движа се нормално, това е важното. Знам, че не е нормално

хем да съм жертва на инцидента, а да ме изкарат, че съм виновен,

но пак повтарям – важното, че съм жив и здрав, оцелях”, казва Тодоров. Той няма обяснение днес, защо първоначално след инцидента е искал да се жалва от полицаите, но след това се е отказал.

Стефчо твърди, че никой не му се е обаждал да го плаши. „Никакви проблеми няма да имам с Георги Радев и не вярвам да имам. Аз не искам лошо на никого – Господ има над нас, той ще реши кой е прав и кой крив. Вярвам, че ще има преразглеждане на случая и ще бъда оправдан. Нещата няма да останат така, ще има развитие”, убеден е пострадалия.

Тодоров опроверга и твърдения, че Радев не е излязъл мерцедеса си, за да се погрижи за него, докато е лежал на пътя. Причината била, че триколката  опряла в колата и вратата на Радев била подпряна. Бащата на президента обаче свалил стъклото на прозореца и го попитал как се чувства.

На въпрос дали бащата на президента  Георги трябва да отиде на проверовачен или да му се отнеме шофьорската книжка, Тодоров казва, че не е той човекът, който може да дава такива предложения, нито от него зависи. „Законодателите да решат. Георги Радев имал 45 години стаж като шофьор и това му е първият инцидент. Нека началниците в МВР да решат и дали да има наказани за моя случай, процедурата е задействана. Аз не искам нищо, освен да ме оставят на мира и да си лягам вечер спокоен, карам 71-та година. Имам си своя съвест, с нея си контактувам и правя това, което тя ми каже. Всеки за своята съвест да отговаря”, допълва пред Faktor.bg Стефчо Тодоров.