Антоанета Христова: Радев сложи кръст на прехода, иска ВНС и президентска република

Андрей Райчев: Протестиращите не са бедни, излязоха заради скандалите в държавата

Антоанета Христова

Антоанета Христова

"В някои от градовете има специфична организация и със специфични лица, които протестират. Случват се гафове в държавата, които слагат кръст на постиженията на правителството. Такъв гаф е например изказването на Валери Симеонов към майките на болни деца, както и повишаването на цените през последните седмици". Това каза пред БТВ политическият психолог Антоанета Христова. 

"Сред организираните елементи на протестите се присъединиха и хора, които наистина имат нужди. Държавата ни е изключително разделена заради голямата разлика в начина на живот. По един начин се живее във Велико Търново и в Русе, а по друг начин - в София. Хората, които протестират, са с политически убеждения и те не живеят бедно. Искат от правителството да оцени социалните проблеми", каза още Христова.

"Опитвам се да сравня протеста с предишните. Това не са бедни хора, не са роми, не са нещастни майки. Страната е в скандали от около една година. За малко те затихнаха около европредседателството ни. Тези хора не казват на площада "не издържам", а "не искам повече така", в унижение от корупцията", заяви Андрей Райчев, който допълни, че оставката на Валери Симеонов не означава падане на цялото правителство. 

 
"Това, което ни казва президента, зачеркна 10-и ноември и прехода. Той приписва вината най-вече на ГЕРБ. Неговият план е да се предизвика повече енергия на улицата, свикване на ВНС и гласуване за президентска република", коментира Христова.