Александър Симов: БСП е разделена само според медиите, не ми харесва поведението на Станишев

Президентът на ПЕС трябваше да се откаже от борбата за първото място в листите за евровота

Александър Симов

Александър Симов

"БСП трябва да вземе решение дали Сергей Станишев да бъде водач в листата за евроизборите и дали да участва в нея. Той предложи на последния пленум да бъдат подредени първите две места като план за мир. Това обаче не звучеше като идея за обединение, а като предложение за сделка, тъй като очакваше, че ще го направим втори в бюлетината". Това заяви пред БТВ депутатът от БСП Александър Симов.

"Не схващам нетърпението на Станишев да бъде избран за второто място в листата точно на последното ни събрание. След няколко седмици ще има пленум, на който да се реши кои ще са кандидатите в листата. Партията е консолидирана, медиите пишат колко е разделена, но ще бъдат неприятно разочаровани от резултатите на вота", каза още Симов и опроверга, че вотът на "Позитано" 20 в неделя е бил манипулиран, както подозира Михаил Миков.  

"Когато Станишев твърди, че има натиск чрез телефонни обаждания на социалисти, да каже кои са конкретните хора. При него има партийна завист заради загубата на вътрешния вот в БСП. Трябва да помисля, дали Сергей Станишев да присъства в листата. Към момента започвам да размислям, не ми харесва като поведение това, което демонстрира. Ако се беше оттеглил за избора на първото място в листата, щеше да запази авторитета си. Обвиненията срещу Елена Йончева за пране на пари са опит да бъде запушена устата ѝ. Тези обвинения са като орден за работата и разследванията ѝ", каза още червеният депутат.