​Гестапото с нова интрига: Атанасов, Андреев, Вучков, Цветанов и Плевнелиев са срещу Борисов

Бившият шеф на Шесто на ДС упорито ласкае премиера, клейми партньорите му

Бившият шеф на Шесто управление на ДС Димитър Иванов, известен в средите на МВР като Гестапото, който през последните години се изявява като професор в Библиотекарския университет разви по ТВ7 своя конспиративна теория за противоборство между няколко центъра на властта. Те се опитвали да подчинят на свои интереси специалните служби в държавата, зад гърба на премиера Борисов.

Скандалът с „Червеи“ целеше позициониране, кой да управлява МВР и специалните служби. И за това се започна атака на широк кръг от хора, но Бойко Борисов се усети и ги разпъди. Всичко започна от ген. Атанасов. Може ли да говори така един генерал. Обвиненията му са смешни. Той свърза сараите на Доган през нашия университет с ДАНС. Идеята обаче бе да се ударят председателя на ДАНС Писанчев и главният секретар на МВР Лазаров. Целта беше на определени кръгове зад Атанасов да овладеят службите, категоричен е Гестапото. Според него зад ген. Атанасов стои партията създадена от Иван Костов и няколко други остриета, които непрекъснато създават напрежение в обществото.

Другото острие е Методи Андреев, който също създават непрекъснато напрежение с изявления, нападна Димитър Иванов депутата от ГЕРБ. Той се опита да внуши, че тези задкулисни кръгове се искали да сложат Бойко Борисов на дузпата, и да овладеят службите, но премиерът провел успешна контра акция. Така бившият шеф на политическата полиция при Жиков опита манипулативно да посочи враговете на премиера Борисов, като през цялото предаване четкаше и хвалеше подозрително министър-председателя. В отбора на съмнителните Гестапото вкара и подалия оставка министър Вучков.

И той беше част от плановете на противниците на Борисов. Освен реформаторите има и други кръгове, които играят срещу премиера – този на президента Плевнелиев, но действа също и кръгът на Цветан Цветанов, който разглежда МВР като феодално владение. Очевидно има противопоставяне между Борисов и Цветанов, хвърли нова интрига шестакът. Той не пропусна да похвали Борисов за добрите кадрови решения, с назначаването на Димитър Георгиев за шеф на ДАНС, Бъчварова за министър на МВР, а Георги Костов за главен секретар.

Ще ми се да мисля, че с назначението на Димитър Георгиев за шеф на ДАНС се слага спокойствие в службите. Това е едно добро попадение, с този човек може да се работи. През последните 25 г. в службите се изредиха много хора, които нито бяха професионалисти, нито бяха морални. ДАНС трябва да бъде ръководена от човек, който има и опит и доверие. Димитър Георгиев е такава кандидатура. Той не е партийно назначение, а е експерт. Към него имат доверие и чуждите служби, посочи професорът от Библиотекарския, но не обели и дума дали предишните шефове на ДАНС – Писанчев, Казаков и Йовчев отговаряха на тези условия и какво бе общественото доверие към тях.

Кадърът на ДС не пропусна да изрази неудволетвореност от кандидатурата на Йордан Бакалов за шеф на военното разузнаване.

Имам резерви. Става дума за специфична служба, там трябва да са хора от системата и да притежават цяла гама качества. Военното разузнаване е агентурно разузнаване. То работи с живи източници на информация, а не със СРС-та. Но политически назначения не са изключения. Бакалов е сериозен човек и ако му се възложат ясни задачи и не му се оказва натиска, той ще се справи. Но може да се случи и той и службата да се мъчат, обясни манипулативно проф. Иванов.