НЛО се появи на границата между Русия и Финландия

Извънземните се интересували от земната геополитика, смятат уфолози

В уфологичния канал в YouTube "Light Hunter", в който авторът твърди, че близо до границата между Русия и Финландия е заснел НЛО.  Неизвестният обект оставял зад себе си ярка огнена пътека.

"Очевидно е, че не може да е самолет поради следното: - в този случай самолетът очевидно ще започне аварийно кацане или дори ще рухне, което изобщо не се наблюдава; - за подобен инцидент със сигурност щеше да се говори в новините, но това отново не се случи през следващите дни. Оказва се, че това е НЛО с извънземен произход или е някаква пространствена аномалия. Като цяло, какво мислите за това? Може би някой някога е срещнал нещо подобно?", казва авторът на видеото.

Някои уфолози са склонни да вярват, че това е космически кораб на представители на извънземна цивилизация. Чужденците, казват те, са много заинтересовани от земната геополитика и поради това често се появяват над границите между различните държави.  Въпреки това, други уфолози са озадачени от формата и светлината на НЛО, които не се вписват в добре познатите "стандарти" за извънземните "летящи чинии".