Нинова се оплете пред Хекимян: Очаквам оправдателна "присъда" за Елена Йончева

"Предизборното студио" на бТВ се превърна в трибуна за бълване на фалшиви новини

Елена Йончева и Корнелия Нинова

Елена Йончева и Корнелия Нинова

"Предизборното студио" на бТВ се превърна в трибуна за атака срещу премиера и място за изливане на помия от фалшиви новини. Вместо дебат за предстоящите европейски избори и ролята на България в европарламента Корнелия Нинова и Елена Йончева избълваха лъжи и "скандални разкрития". Двете гостуваха в комплект при Антон Хекимян в пълна предизборна немощ.

Нинова и Йончева не казаха нищо ново. Най-важното, което разбрахме още в началото, бе, че Елена има имен ден и майка й я е кръстила на Хелиос - тоест, слънчев лъч. После разбрахме, че Нинова я е поканила за водач на листата заради "великите" разследванията, които "Ели" е правила срещу корупцията.

Водачката на листата на БСП пък започна да говори за мафията у нас, а на въпрос: "Кой е мафията", Йончева каза, че това трябвало да го установи прокуратурата.

Двете се опитаха да се измъкнат и от въпроса дали готвят нова афера "Костинброд". После водещият удобно им подаде опорни точки и остави Йончева да афишира скандални фалшиви новини срещу премиера Бойко Борисов за къща в Барселона, за която още преди време стана ясно, че е на българския бизнесмен Александър Чаушев. Още преди месеци той публично обяви, че къщата е негова, а вчера Борисов обяви, че случаят е проверяван и от прокуратурата. Въпреки това Йончева бе оставена да манипулира, ровейки цялото родословно дърво на премиера.

На въпрос към Нинова "Вярвате ли на българската прокуратура", лидерката на БСП се оплете и докато се чудеше какво да отговори, Йончева я измъкна от неудобния отговор, като отново насочи вниманието към нейни "разследвания".

Все пак Хекимян отново се върна към въпроса и Нинова най-после отговори: "Вярвам." На следващия въпрос как приема разследването на прокуратурата за участието на Елена Йончева в офшорка и връзката й с КТБ и Цветан Василев, Нинова съвсем се оплете. "Очаквам оправдателна присъда за Йончева!"

По време на "дебата" Нинова успя и да сподели искрено и с усмивка: Не чета учебници на КГБ, не чета такива книги.