Нинова е луксозно издание на соцпартокрацията – цинично е да говори за бедност

Червения лидер се прави на Робин Худ, но мълчи за гранд корупцията

Илиян Василев

Илиян Василев

Илиян Василев

Няма да слагам прилагателни на съдържание и претенции на госпожа Нинова. Вие ги определете. От една страна, тя не престава ден в ден, да повтаря, че трябва да се вдигнат заплатите, пенсиите, да се помогне на бедните. Направо е като политически Робин Худ.
В същото време - във всички казуси, в които става дума за гранд източване на финансов ресурс - именно парите с които да се вдигнат пенсии, заплати, премахне бедност, - тя или отсъства или застъпва тезите на източващите.

Белене - тя е „за“ - а времето доказа източването на ресурс - милиарди.

КТБ - ударът срещу банката стана при управление на правителство на нейната партия. Можеше БСП да спре този процес - и да попречи на Пеевски и Цацаров, като озапти и Цветан Василев - можеше. Но пасува. 

Цанков камък - половин милиарда отлетя. Списъкът е дълъг, много дълъг.

До тук някак си не е лично замесена, поне така твърди, макар че е спорно. Но хоп - идва и най-голямата грандкорупционна сделка - тази с горивата - при която институции мълчат, партии също и 1 - словом един милиард - лева се източват ВСЯКА ГОДИНА. Да не говорим за концесионните такси на пристанище Росенец и т.н. 

А госпожа Нинова мълчи - като изневерила съпруга

А тя работата е, че съпругът и е привлечен и работи за компанията, която трябва да върне тези пари в бюджета и в джобовете на хората. А от бюджета в пенсии, заплати и социални помощи. В смисъл тя съзнателно е избрала да не дава пенсии, заплати и бори бедност и корупция.
Значи госпожа Нинова няма право да говори по темата за бедността, за ниските заплати и т.н. защото е "конфликтна". Семейно и лично. Възползва се от положението си за да може семейно да се възползва чрез назначения на високи постове в съответните фирми с добри заплати. Като получава парите, които преди това са отклонени от бюджет или лични сметки, тя е просто част от проблема, не от решението.
Разбирам я - парите са важни - семейни нужди - децата и т.н.

Но следващия път като се самоентусиазира и самонадъха на тема да помогнем на бедните - стърчащите от думите и лъжа и демагогия трябва да ви уверят, че нито бедните, нито унизените ще намерят в нейно лице защитник. Тя е луксозно издание на неокомунистическа олигархия - някой го наричат соцпартокрация.
Според мен използването на думата "аристокрация" е напълно неуместно в този случаи.