Николай Нанков: Престъпно е БСП да манипулира обществото с трагедията и да раздава присъди

Която и фирма да беше строител по обекта, действията на АПИ и на компетентните органи щяха да бъдат същите, посочи министърът

Николай Нанков

Николай Нанков

Днес от БСП видяхме грубо политизиране и раздаване на присъди. Това каза на извънреден брифинг регионалният министър Николай Нанков по повод искането на БСП правителството да подаде оставка заради тежката катастрофа край Своге на 25 август. „Не е много редно, дори би било престъпно, да се правят манипулации и да се раздават присъди“, обяви той.

„Която и фирма да беше строител по обекта, действията на АПИ и на компетентните органи щяха да бъдат същите“, посочи министърът. „Бяха иззети всички налични документи по случая, от МРРБ беше предоставена допълнителна информация“, уточни Николай Нанков. „Георги Свиленски отново не е разбрал за какво иде реч. Никога АПИ не е имала проблем с намирането на фирмата, водена е комуникация съгласно нормативните процедури за това да се отстранят дефектите“, обясни регионалният министър. „Може би това е нивото му, няма да влизам в подробности да го коментирам“, каза още Нанков.

Днес стана ясно, че използваният материал в асфалта на пътя е недопустим, допълни мнистърът. „Въпреки че в документалните книжа, предавани към АПИ, материалът е с характеристики, които отговарят на изискуемите“, посочи той. „Не е редно от БСП да избързват с някои изводи, за да не „берат срам“ впоследствие. Да бяха изчакали ден-два“, коментира Николай Нанков.