Нено Димов: Оросяването на мозъка на столетницата БСП вече не е добро

Погледнете „Визия за България“ или „Ретро визия за България“, в нея няма една дума, касаеща замърсяването на въздуха

Във „Визия за България“ на БСП няма нито една дума за замърсяването на въздуха. Това каза пред журналисти министърът на околната среда и водите Нено Димов, предаде „Фокус“.

„Обвинението на БСП е поредната стъпка, която показва, че може би оросяването на мозъка на тази столетница вече не е добро. А може би има и някакви други цели. Но при всички положения трябва първо да се замислят какво те са направили. Погледнете – как се казваше, „Визия за България“ или „Ретро визия за България“, в нея няма една дума, касаеща замърсяването на въздуха“, заяви Димов.

Той коментира, че само преди седмица опозицията е атакувала промяната на данъка върху старите автомобили и по-скоро вкарването на екологичен компонент. „Виждаме как атакуват и всякакъв опит за разделно събиране на отпадъци, като отново фабрикуват фалшиви новини“, каза още Димов. „На практика 2014 г. спрямо 2012 г. има два града, които много рязко влошават ситуацията си с превишаванията на нормите на фините прахови частици във въздуха, и странно защо и двата града тогава са с кметове на БСП. Не искам да злоупотребяват с това нещо, но като цяло има тенденция за подобряване в последните години“, заяви Димов.