МВР купува над 300 автомобила за патрули тази година

Колите ще бъдат разпределени на Областните дирекции

През 2019 година предстои МВР да закупи над 300 нови автомобила, които да подпомогнат полицейските служители в ежедневната им работа. Колите ще бъдат разпределени на Областните дирекции на МВР в страната и ще се ползват за патрулно-постовата дейност, съобщи в Разград заместник-директорът на Главна дирекция "Национална полиция" старши комисар Благородна Макева.

Тя уточни, че нови коли ще бъдат предоставени и на полицейската дирекция в лудогорския град. Макева каза още, че през настоящата година със средства, осигурени по международен проект, ще бъдат ремонтирани специалните помещения за настаняване на малолетни и непълнолетни и за работата с деца, които са под полицейска закрила. Директорът на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" главен комисар Ивайло Спиридонов подчерта, че основната задача, която стои пред органите на МВР за тази година, е безпроблемното провеждане на предстоящите европейски и местни избори. Той изрази надежда, че служителите в Областните дирекции на МВР ще направят необходимата организация, за да не се стига до опорочаване на изборния процес.

В Разград днес представителите на ръководството на МВР присъстваха на представянето на отчет-анализа за дейността на Областната дирекция на МВР в Разград през 2018 г. Те дадоха висока оценка за работата на дирекцията, като посочиха, по брой престъпления на 100 000 население Разградската дирекция е на 18-то място в страната, но разкриваемостта е с 20 процента по-висока в сравнение със средната за страната.