Ходорковски: Самотна майка на три деца е най-страшният кошмар на Путин (ВИДЕО)

Тя е много по-страшна от крадливите и некомпетентни приятели на президента, които присвоиха, извинете, просраха, милиарди

Анастасия Шевченко,

Анастасия Шевченко,

За руската власт най-голям престъпник е една самотната майка на три деца , която беше съпровождана към съда от шестима полицаи, твърди Михаил Ходорковски. Говори за активистка от Ростов на Дон Анастасия Шевченко, арестувана и дадена под съд наскоро.

"Настя е заплашена от 6 години затвор,  защото е извършила страшно престъпление. Участвала е в дебати в Таганрог и публикувала пост във „Фейсбук“, твърди той. 
„Задкавказки бандити, действащи в Подмосковието, убили десетки шофьори, успяха да се освободят по време на съдебния процес и устроиха престрелка. Причината за това е, че петимата убийци, чиято банда е като една малка „Ислямска държава“,  са били охранявани от двама конвоиращи, а не от 6 като Настя, смята той.

Руските власти се страхуват от нея, не от тях

Това е логичният извод на опозиционера. 
Дали тя е отговорна за тежки престъпления, за повишаването  тарифата на влаковите билети, 100 –метрова яхта ли е купила , собствено летище ли има под Москва, ескадрила въртолети за ходене на лов ли като приятеля на руския президент г-н Игор Сечин, пита Хордоковски.

Тя ли е загробила толкова хора по цяла Русия  заради лошото медицинско обслужване, тя ли е виновната за недостига на средства за медицина, за нормални пътища, за пенсии, за липсата на онези ресурси, които присвоиха, извинете, просраха, останалите крадливи и некомпетентни приятели на президента, чуди се той.  

Не, Настя е извършила много по страшно престъпление

"Нея я обвиняват не за съдържанието на казаното или написаното, а за самия факт на публикацията. Пресъплението са се състтои в това, че тя, както и стотици други активисти, е участвала в движението  „Открита Русия“ . Тази организация иска най-ужасното за властта, нейната сменяемост. Иска независимост на съда. „Какво по страшно може да има за Путин“,казва той. 

Михаил Ходорковски е собственик на нефтения гигант “Юкос“ и е

сред най-богатите хора в Русия до 2003 г.

Тогава  той отива наприем в Кремъл без вратовръзка и влиза в тежък конфликт с Путин пред всички. Руският президент никога не му прощава.

От 2003 до 2013 г. олигархът лежи в руски затвори по обвинения в данъчна измама и кражба. Накрая Путин "благородно" го помилва....