Медведев избухна: Ако Полша разположи ядрено оръжие, то ще бъде използвано

Той отправи лични нападки и обидни квалификации

Дмитрий Медведев

Дмитрий Медведев

Според бившия руски президент и настоящ заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, разполагането на американско ядрено оръжие в Полша означавало, че то щяло да бъде използвано, предаде БНР.

Реакцията на Медведев дойде в отговор на вчерашното изявление на полския премиер Матеуш Муравецки, който се обърна към НАТО с искане в страната му да бъде разположен американски ядрен арсенал заради появата на руско тактическо ядрено оръжие в Беларус.

Дмитрий Медведев публикува в мрежата поредното съобщение, което изобилства от лични нападки и обидни квалификации по адрес на полските политици и американския президент.

Медведев твърди, че властите в Полша щели да използват ядреното оръжие, защото били “патентовани дегенерати”.

Той казва още, че окончателните решения щели да се вземат от “сенилния старец отвъд океана”, визирайки президента на Съединените щати Джо Байдън.

Припомняме, президентът на Русия Владимир Путин обяви, че на територията на Беларус ще бъде разположено руско тактическо ядрено оръжие и че се очаква съответните хранилища да бъдат готови до 7-8 юли. Министърът на отбраната Сергей Шойгу уточни, че контролът върху оръжието и решенията за използването му ще се вземат от Москва.