Мария Габриел: Искаме натрупаният опит да продължи да работи за хората

Кога, ако не сега, можем да покажем резултатите си, заяви водачът на листата на ГЕРБ

Мария Габриел

Мария Габриел

Листата на ГЕРБ е съставена от изключително знаещи и можещи хора, които знаят как се отстоява българският  национален интерес, каза пред БНТ българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел. Габриел е и водач в евролистата на ПП ГЕРБ.

"Иска ми се да заслужим доверието на хората. Искаме натрупаният опит да продължи да работи за хората. Не искаме само да обещаваме, а да покажем реални решения. Доверието е в преценката на българите", каза още тя.

"ГЕРБ преживя нелесен момент - само който не работи, той не греши. В ГЕРБ сме заложили модел - когато някой сгреши, си подава оставката. Надявам се и колегите ни да постъпват така", допълни Габриел на въпрос за скандала с апартаментите.

"Кога, ако не сега, можем да покажем резултатите си от изминалите години. Работата ми като еврокомисар включва борбата с фалшивите новини, както и осигуряването на безплатен интернет в десетки общини. Панагюрище бе и първото място с безплатен интернет на обществените места. Борихме се и за по-евтин роуминг и той е факт - 0,19 цента на минута. Разликата с 14 евро е огромна. Днес и цифровизацията е част от ежедневието на хората", разкри водачът на евролистата на ГЕРБ.

"Много се вълнувам от развитието на селските райони. Важно е да скъсим дистанцията между градските и селските райони", коментира еврокомисарят. 

"Работата по пакета "Мобилност" е доказателство, че когато работим заедно, можем да направим промяна. И в следващия европарламент ще продължим борбата", завърши Мария Габриел.