Само 15 минути и бурканче течен шоколад

Охлювчета от бутер тесто с течен шоколад

Петнадесет минути и бурканче течен шоколад са достатъчни, за да направите този простичък десерт идеален за спасяване на вечерята в последната минута, за детски рожден ден, за романтична вечеря или за внезапна нужда от презареждане с ендорфин.


Необходими продукти:

1 пакет охладено бутер тесто
100 г течен шоколад
1 жълтък
По желание смлени ядки за украса

Начин на приготвяне:

Разточете бутер тестото върху набрашнена повърхност. Разстелете течния шоколад върху него и поръсете със смлени лешници, бадеми или орехи. Нарежете на ивици тестото и ги завийте така, че да се образуват охлювчета. Поставете сладките в тава, върху която предварително сте сложили хартия за печене, и намажете всяка с жълтък. Печете на 200 градуса за 12-15 минути.

По желание, след като изстинат, поръсете с пудра захар.