Той е бил на корицата на "Плейбой", той се е борил на кеч, той има фобия от микроби - той е Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп днес навършва 72 г. Роден през 1946 г. в Куинс, Ню Йорк, той е известен на света далеч преди да стане президент на Щатите.

Вижте 10 любопитни факта за държавния глава:

Въпреки че баща му е роден в САЩ, семейството на Тръмп идва от Европа - всички негови баби и дядовци са родени на Стария континент. Самият Доналд и останалите четири деца в семейството са родени в Щатите.

Когато е на 13 години, неговите родители го изпращат в New York Military School. Те смятат, че Доналд се нуждае от повече дисциплина.

Доналд Тръмп е най-възрастният от избраните за първи път президенти на САЩ – на 70 години.Той подобрява рекорда на Роналд Рейгън, който е избран за първи път за президент, когато е 69-годишен.

Мажнатът е едва вторият кандидат за президент на САЩ в историята, който не е политик, а бизнесмен. Първият е Уендъл Уилки. Той се кандидатира за президент през 1940 г.

Доналд Тръмп има три брака. Жени се за чехкинята Ивана Зелничкова, американката Марла Мейпълс и словенката Мелания Кнавс. Има пет деца - три от първия и по едно от втория и третия си брак. Дядо е на 9 внуци.

Американският президент е един от десетимата мъже, имали честта да се появят на корицата на мъжката библия Playboy. Това става през 1990 г. Той е напълно... облечен.

Доналд Тръмп обича да похапва както бърза храна, така и пържоли. Неслучайно телешки ребра и свинско със сладко-кисела заливка са основните блюда в менюто, сервирано на обяда му в Сингапур със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

През 2007 г. Доналд Тръмп се изправя на ринга на Световната федерация по кеч срещу собственика на организацията Винс Макмеън. Побеждава го.

Четири пъти компании на президента са обявявали несъстоятелност - през 1991 г., 1992 г., 2004 г.  и 2009 г. И в четирите случая те са свързани с развлекателния и казино бизнес на милиардера. 

Въпреки че на официални снимки Доналд Тръмп се здрависва със събеседниците си, той има фобия от микроби и мрази да прави това.