Заради онлайн преводач норвежките олимпийци бяха заринати от яйца в Пьонгчанг

Олимпийският отбор на Норвегия замалко да се наложи да кара само на яйца по време на престоя си в Пьонгчанг. Скандинавците бяха силно изненадани от организаторите на предстоящите олимпийски игри, след като получиха 15 000 яйца вместо поискани 1500. Любопитното е, че объркването е станало заради грешка в превода, предава бТВ.

Норвежката делегация си е комуникирала с домакините посредством онлайн преводач, съобщава най-тиражираният вестник в Норвегия - Aftenposten.

"Получихме половин камион, пълен с яйца. Доставката нямаше край. Просто невероятно", каза готвачът на скандинавците Стале Йохансен.

Йохансен сподели, че с екипа му са върнали ненужните 13 500 бройки, защото поисканите 1500 яйца са достатъчни, за да бъде задоволена нуждата от протеини на целия отбор.

"Ще има омлети, варени и пържени яйца и пушена сьомга с бъркани яйца. Надяваме се, че ще се наложи да правим много сладкиши за медалистите", каза още готвачът.

Норвегия е най-успешната нация в историята на зимните олимпийски игри. Страната е участвала във всички 22 издания досега, като има 118 златни медала и общо 329 отличия.

Най-успешният зимен олимпиец също е от Норвегия - Оле Ейнар Бьорндален. 44-годишният биатлонист обаче не попадна в състава на страната за игрите в Пьонгчанг, тъй като не покри вътрешните критерии на скандинавската държава за място в олимпийския отбор. 

Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг започват в петък (9 февруари) и ще продължат до 25 февруари.