Професионална боя за косата или боя от магазина - един и същи продукт или не

Боядисването на косата вече е обичайна процедура, която се прави от милиони жени. Причините са различни за всеки: някой търси своя уникален имидж, някой се бори с появата на сива коса, а трети променя цвета на косата си според настроението си. Но в същото време всеки се сблъсква в една или друга степен с редица въпроси, свързани с трудността при избора на професионална боя за коса.

Каква е разликата

Боите от масовия пазар, като правило, се разпространяват под формата на готови комплекти: багрило, окислител, балсам за фиксиране на цвета и ръкавици. И въпреки удобния си “формат“, те имат своите недостатъци: например, производителят не взема предвид дали косата е била боядисана преди това или не, дали има сива коса и други индивидуални характеристики, но в същото време обещава резултат като на снимката от опаковката. И за да постигне този универсален резултат, той използва окислители с висока концентрация на пероксид или бои с агресивни компоненти. В резултат на това може да се постигне желания цвят, но за сметка на здравето на косата.

В същото време професионалните бои минимизират причинените и нанесени щети и имат следните предимства:

  • възможност за съставяне на оцветяващ състав въз основа на индивидуалните характеристики на косата;
  • широка палитра от нюанси;формулите на професионалните бои съдържат повече компоненти за грижа в сравнение с масовите бои;
  • като правило, професионалните перманентни бои имат смесени цветове, които могат да се използват за коригиране на “нежелани” нюанси (жълто, червенина и др.);
  • ако палитрата не съдържа желания цвят, тогава могат да се смесват професионални багрила, за да се получи желаният нюанс.

collaboratorPRO_240123-2.jpg

Сред известните лидери в областта на професионални бои са следните производители:

  • Wella Professionals;
  • Schwarzkopf Professional;
  • London Professional;
  • LOréal Professionnel;
  • Sim Sensitive.

За да създадете завършен вид, е важно не само да изберете най-добрата боя за коса, но и да създадете готина прическа. Лесно да се справите с това ще ви помогне преса за коса.

Правилно използване на преса за коса

За да оформите косата си перфектно, следвайте тези указания:

  1. Ако косата ви е мокра, непремено я изсушите.
  2. Преди да започнете работа, нанесете термозащитен спрей върху косата.
  3. Изберете оптималната температура въз основа на характеристиките на вашата коса. Ако косата са повредена и тънка, по-добре е да спрете на 110 ° C; за обработка на нормални кичури е подходяща температура от 180-200 ° C, а за гъста и устойчива на изправяне коса - температури от 200 ° C и по-високи са разрешени.

collaboratorPRO_240123-3.jpg

  1. Започнете изправянето от долната част на тилната област. Повдигнете по-голямата част от кичурите нагоре, като ги съберете с фиби, преминете през един кичур с гребен и натиснете с плочите на преса, като отстъпите около 2 см от повърхността на скалпа. При къса коса е важно да използвате преса с малка ширина на плочите.
  2. Използвайте пресата надолу. В същото време не се застоявайте на едно място. Всяка нишка трябва да се обработва не повече от веднъж.
  3. След като приключите с изправянето на косата си, използвайте фиксатор, за да сте сигурни, че изправената коса ще издържи възможно най-дълго.

Ако желаете, можете да използвате преса, за да създадете еластични красиви къдрици.

Сега, с тези съвети, можете лесно да контролирате своята преса за коса и да създадете готина, модерна прическа, която ще бъде идеалното допълнение към вашата визия!