Как да изберете правилните козметични продукти за вашия тип кожа?

Кожата е наше огледало към света и грижата за нея е от съществено значение. От Лили Дрогерие са наясно колко е важно да изберете правилните козметични продукти, с които да я поддържате здрава, затова споделят някои съвети, които ще ви улеснят в избора.

Как да разпознаете вашия тип?

Първата стъпка към ефективната грижа за кожата е да разпознаете какъв е вашия тип, съветват от Лили Дрогерие. Тя може да бъде суха, мазна, комбинирана или чувствителна.

В онлайн магазин lilly се предлага разнообразие от продукти, които имат специално разработена формула за всеки тип.

Суха кожа

При този вариант е препоръчително да търсите козметика с овлажняващи съставки, като хиалуронова киселина и глицерин, обръщат внимание от Лили Дрогерие. Кремове и серуми с натурални масла също са отличен избор.

Мазна кожа

В този случай може да залагате на продукти с матиращ ефект, които контролират излишната мазнина. Някои гелове за почистване също са подходящи.

Комбинирана кожа

Тя изисква балансирана грижа. Търсете продукти, които овлажняват сухите зони, но също така контролират мазнините в Т-зоната, препоръчват специалистите от Лили Дрогерие.

Чувствителна кожа

Ако сте от този тип е добре да изберете хипоалергенни продукти с натурални съставки, които укрепват защитната бариера.

Съставки и продукти за ежедневна грижа

При избора на козметика, съставките играят решаваща роля, споделят от Лили Дрогерие. Какви са те при различните стъпки от дневната рутина?

1. Почистване

Използвайте почистващ гел или пяна според своя тип. При мазна, може да изберете продукт със салицилова киселина, която контролира мазнините, докато при суха, е препоръчително да търсите овлажняващи компоненти, като алое вера.

2.Тоник

След първия етап на почистване, нанесете тоник, за да балансирате pH стойността и да се подготвите за следващата стъпка.

3.Серум

Изберете серум с активни съставки, които целят конкретни проблеми. Например, витамин C е идеален за постигане на сияен тен, докато ретинол помага срещу стареене, разясняват от Лили Дрогерие.

4.Крем

Изберете хидратиращ крем с антиоксиданти за суха кожа или лек матиращ крем за мазна. В Лили Дрогерие се предлага голямо разнообразие от продукти, които са обогатени с натурални съставки.

5.Маски

Веднъж седмично е добре да нанесете маска за допълнителна грижа. Глинените са чудесни за мазен тип, докато хидратиращите, които съдържат хиалуронова киселина, са отлични при сух.

6.Слънцезащита

Нанасяйте слънцезащитен крем всеки ден, независимо от времето навън, подчертават Лили Дрогерие. Това ще ви предпази от увреждане от UV лъчите, което може да доведе до преждевременно стареене или други проблеми.

7.Очи

Не забравяйте грижата за деликатната зона около очите. Използвайте подходящ околоочен крем, за да се борите с тъмните кръгове и бръчки.

Следвайки съветите на Лили Дрогерие, ще откриете правилните козметични продукти, които ще отговарят на вашите нужди.

Грижата за лицето е инвестиция във вашето здраве и самочувствие. Познаването на вашия тип и избора на козметика с подходящи компоненти, са ключови стъпки в този процес.