САЩ отказаха патент на Меган Маркъл за името на нейния подкаст

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Службата за патенти и търговски марки на САЩ отхвърли молбата на Меган Маркъл да получи патент за името на нейния подкаст Archetypes (Арчтайпс), съобщи „Дейли телеграф“, предаде Нова ТВ. Съпругата на принц Хари е подала такова заявление през април 2022 г. 

Според службата има голяма „вероятност от объркване“ за нейния подкаст с други марки. През 2015 г. американската компания Archetypes LLC (Аркитайпс)  вече е кандидатствала за ексклузивни права върху подобно заглавие за книги и статии за „храненето, фитнеса, сексуалността и психологическото самоусъвършенстване“, предаде БТА. 

Херцогинята на Съсекс може да оспори първоначалното решение. Миналата седмица британски медии съобщиха, че стрийминг платформата, с която работи, прекратява  многомилионния договор с принц Хари и съпругата му Меган "по взаимно съгласие". През това сътрудничество, което започна през 2020 г., беше пуснат за един сезон подкастът  на Меган Маркъл, в който тя и гостите й обсъждат историята на стереотипите за жените. 

През януари 2020 г. принц Хари и съпругата му решиха да се оттеглят като високопоставени  членове на британското кралско семейство. Те вече не представляват официално монарха при пътувания, не изпълняват други церемониални задължения. Двойката се премести в Съединените щати, купи къща в Санта Барбара, Калифорния, където отглежда сина си Арчи и дъщеря си Лилибет Даяна. Те вече не получават бюджетно финансиране и сключиха договори за производство и създаване на аудио и видео съдържание със стрийминг платформите  Спотифай и Нетфликс. Хари публикува и автобиографията си "Резервният".