Арестуваха Шварценегер в Германия

Арнолд Шварценегер е задържан на летище в Германия и разпитан след проверка на багажа. Холивудската звезда от „Терминатор“ е спрян заради недеклариран луксозен часовник на стойност 26 000 евро, съобщава „Билд“, цитиран от БТВ

76-годишният Шварценегер е задържан от митническите служители в Мюнхен „съгласно данъчните закони“ в продължение на няколко часа, след като е долетял от Лос Анджелис.

„Часовникът е трябвало да бъде регистриран, тъй като е внос и „започва наказателно данъчно производство“, каза говорителят на главната митническа служба в Мюнхен Томас Майстер.

Роденият в Австрия 76-годишен актьор е и бивш губернатор на Калифорния. Той е бил и 7 пъти с титлата Мистър Олимпия. Причината за появяването му в Германия е пътуване към благотворителен търг, който се провежда в Австрия.

Преди дни един от най-известните испански певци Хулио Иглесиас попадна в подобна неловка ситуация на летището в Доминиканската република. Той бе задържан заради зарзават и тарелки пилешко, скрити в специален тайник в куфара му. Общото количество храна е било колосално.

А Шварценегер вероятно ще продължи пътуването си без луксозната си вещ.

Часовникът е трябвало да бъде продаден на търг по време на вечеря за набиране на средства за инициативата на Шварценегер за климата в австрийския ски курорт Кицбюел в четвъртък, съобщи германският вестник „Билд“.

Срещу звездата от „Терминатор“ е образувано наказателно производство за укриване на данъци. Според митническата служба за часовника е трябвало да бъде платен данък, тъй като Шварценегер е възнамерявал да го продаде в ЕС.

Предметите, които обикновено се продават на търг на подобни вечери, включват произведения на изкуството и подписани сувенири, според уебсайта на инициативата.

Часовникът е изработен специално за Шварценегер от луксозния швейцарски производител на часовници Audemars Piguet, съществуващ от около 150 години.

Компанията произвежда само около 45 000 часовника на година и е с годишен оборот от около два милиарда евро.

„Терминаторът“ се е изнервил

Според информация на BILD холивудската звезда Арнолд Шварценегер е бил разпитван и  първоначално е приел всичко сравнително спокойно, но след това времето и процедурата започнали да му опъват нервите.

В 16:45 ч. той най-накрая е освободен. Според доклада на митническите служители на Шварценегер са задавани много лични въпроси, пише „Билд“. Сред тях са: Колко деца има, как се казва партньорката му, колко пари има в банката и колко е състоянието му.