Световният бас Карло Коломбара дебютира като Борис Годунов във Варна

България е за мен творческа територия, много ценна за оперното изкуство със своите баси, каза прочутият артист

За пръв път име от  най-добрите оперни певци в света дебютира в конкретна роля в България. Това стана, благодарение на Държавна опера Варна, която покани световноизвестния италиански бас Карло Коломбара, а той прие да направи своя дебют в ролята на Борис Годунов в морската столица. 

По обективни причини той не можа да дебютира през лятото на 2016 в Опера в Летния театър, затова дебютът му се измести на 5 декември 2016 на сцената на Държавна опера Варна. Днес Карло Коломбара ще излезе за пръв път и на сцената на Фестивала на оперното и балетно изкуство в Стара Загора. Режисьорският прочит на „Борис Годунов" е дело на проф. Павел Герджиков, сценографията - на Иван Токаджиев, дирижира Борис Спасов - гост-диригент на Държавна опера Варна.

„България е за мен творческа територия, много ценна за оперното изкуство със своите баси, за което свидетелстват такива забележителни имена като Борис Христов и Николай Гяуров. Имам честта да продължа тяхното дело и привилегията да пея в тяхната родина", разказва Карло Коломбара, който направи първата стъпка към българско гражданство и вече притежава статут на постоянно пребиваване с местожителство Варна, пише БТА.