Кремъл злорадства: Помощта на САЩ няма да промени ситуацията в Украйна

Москва заяви, че не е притеснен от перспективата за нова инжекция западни оръжия

Дмитрий Песков

Дмитрий Песков

Новата американска помощ за Украйна няма да промени нищо на бойното поле, казаха от Кремъл, докато Вашингтон се подготвя за решаващо гласуване през уикенда относно отдавна спряното военно финансиране за Киев, предаде АФП.

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън заяви, че ще даде ход на пакета за финансиране на Украйна в размер на 61 млрд. долара, който е в застой от миналата година насам заради политическите борби в Републиканската партия.

Украйна се бори на бойното поле от месеци, превъзхождана и превъзхождана по численост от руските сили в условията на недостиг на западни оръжия.

Кремъл заяви, че не е притеснен от перспективата за нова инжекция западни оръжия.

"Това по никакъв начин няма да повлияе на развитието на ситуацията на фронта", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. И уточнява: 

"Всички експерти сега твърдят, че ситуацията на фронта е много неблагоприятна за украинската страна. Затова тя няма да може да промени нищо".

Въпреки това самият факт, че властта в Москва коментира този въпрос, показва, че това може да се окаже сериозен проблем, особено ако се стигне до промяна в ситуацията на фронта в Украйна. 

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че продължилото с месеци забавяне е струвало на Украйна човешки живот и територия.

Вашингтон е най-важният военен поддръжник на Киев.