Косопад – има спиране!

Косопадът е сред най-големите кошмари на много дами

Процедурите, на които дамите, а и господата често подлагат косата си, за да изглежда тя ефектна, стилна или просто приятна, често са предпоставка за появата на проблема падаща коса.

За да подобрим състояние на косата си, можем да приложим обаче няколко прости процедури, изпълними и в домашни условия. Като за начало, това е 

масажът

Масажирането на скалпа стимулира кръвообращението в областта, в която са разположени космените фоликули, стимулирайки възможностите им за хранене. Масажът е добре да е на сухо и да се практикува всеки ден.

За по-добър ефект е препоръчително в един ден от седмицата да се прилага масаж със 
зехтин или друго масажно масло

Като добавки могат да се използват сок от прясно изцеден кромид лук, чесън или пресен лимон. След като маската се нанесе с масажни движения върху косата, главата се завива с топла хавлиена кърпа, като така трябва да останете поне за половин час.

За поддържане на красива коса, освен на масажа внимание трябва да се обръща и на 
разресването

Чрез внимателните и последователни движения с гребена или четката естествените кожни мазнини се разпределят по цялата дължина на косъма, като по този начин го правят по здрав и издръжлив и предпазва косата от окапване.

Що се отнася до храната, която даваме на косата си, то за предпочитане са блюдата, богати на белтъчини – риба и рибни специалитети, мляко и млечни продукти, зеленчуци.

Необходимо също така е да набавяме на косата си 

цинк, сяра и витамини от група B

Само така проблемът с падащата коса може да бъде разрешен веднъж завинаги.