Корнелия Нинова постави ултиматум на властта, БСП напуска парламента

Тя направи сърцераздирателно изказване, граничещо с гротеската, намесва в скандала и ЕС

Внесохме искането за оставка на Димитър Главчев. Още днес ще поискаме среща с всички посланици на страните от ЕС. Това обяви на пресконференция в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя направи сърцераздирателно изказване, граничещо с гротеската, от което излиза, че червените много искали  да подкрепят управляващите, но те им попречили.

"Вчера беше много важен ден, свързан с българското председателство на ЕС. Кристиан Вигенин трябваше да предложи в пленарна зала декларация, в която заявявахме, че ще подкрепим действията на управляващите по време на българското председателство. Минути преди тази декларация Димитър Главчев отстрани лидера на най-голямата опозиционна сила. С тези си действия ГЕРБ внасят и нагнетяват напрежение преди българското председателство на ЕС", категорична беше Нинова.

"Напускаме парламента до оставката на Главчев. Ще участваме само в три заседания. Те са: гласуването на оставката на Главчев, гласуването на бюджета и вота на недоверие. Ще участваме в заседанията на комисиите. През останалото време всички депутати от БСП ще обикалят избирателните си райони и ще организират срещи, не само с нашите членове и симпатизанти, а с всички граждани", разкри лидерът на социалистите.