Командоси и футболни фенове пяха заедно "Шуми Марица" във Войводиново

Протестиращите освиркаха кмета на Марица Димитър Иванов

Няколкостотин души се събраха за пети пореден ден на "протест срещу циганския произвол" във Войводиново. Военни и футболни фенове не създадоха проблеми на полицията и не се стигна до напрежение. Недоволството избухна, след като на Богоявление двама братя от махалата в пловдивското село пребиха 33-годишния снайперист от Специалните части Валентин Димов. Сред протестиращите бяха много бивши и настоящи военни, колеги на ефрейтор Димов, както и над 100 фенове на различни футболни клубове, съобщиха "Трафик Нюз" и "Фокус". Събралите се скандираха "Българин да се наричам - първа радост е за мен" и пеят "Шуми Марица".

Повече от час хората стояха пред църквата във Войводиново. На трибуната говориха военни, кметовете на селото и община "Марица", както и граждани. Нямаше напрежение или прояви на агресия. Протестът започна с химна на България, с падане на колене и минута мълчание в памет на загиналите военнослужещи в различни мисии. След това бе прочетена молитва за единение от свещеник.

Думата взе кметът на община Марица Димитър Иванов, който бе освиркан. Към него бяха отправени упреци, че "не се предприемат решителни мерки срещу циганския произвол".