Безумие: В Китай наредиха на партийните дейци да празнуват "политически рожден ден"

Той съвпада с деня, в който са станали членове на Китайската комунистическа партия

Всички единни със Си Дзинпин

Всички единни със Си Дзинпин

Китайката комунистическа партия (ККП) нареди на партийните дейци всяка година да празнуват деня, в който са се присъедини към партията, предава "Гардиън".

"За обикновените хора съществува само един вид рожден ден. За членовете на Китайската комунистическа партия има два...в допълнение към деня, в който са се родили, друг специален ден е "политическият им рожден ден", обяви във вторник "Централната комисия за следене на дисциплината". "Рожденият ден служи, за да припомня на човек да уважава и цени живота. Политическият рожден ден - за да му припомня любовта и предаността към партията", е написано още в официалното съобщение.

След като разгласи през март нови "политически ритуали" (като политическия рождения ден) на регионалните структури на ККП, Комисията посочи и по какъв начин партийните дейци трябва да ги отбелязват.

Лидерът на Китай Си Цзинпин очаква абсолютна преданост и стриктно следване на идеологическите основи на китайския марксизъм от представителите на ККП. Партийните членове бяха задължени да си изтеглят мобилно приложение, чрез което изучават идеите на Цзинпин, наред с други уроци от партията.

В четвъртък на сайта на ККП бяха публикувани инструкции със снимки, които обясняват как и кога трябва да се носят партийни значки.  

Що се отнася до "политическите рождени дни", Комисията "посъветва" партийните членове тържествено да повторят клетвите, които са изрекли при присъединяването към ККП, да извършват доброволческа работа или да поговорят с висшестоящи дейци, за да могат "да открият и подобрят недостатъците си възможно най-скоро".

"Чрез този тържествен ритуал, партийните дейци ще могат да припомнят първоначалната си мисия. Политическият рожден ден е възможност за всеки един партиен член да се презареди... така че да могже да почувства загрижеността на партийната организация и да повиши чувството си за принадлежност и цел".

Комисията отбеляза, че празнуването на "политическия рожден ден" не бива да се превръща в бюрократична формалност, а да бъде "наистина популярен".

"Празнуването на политическия рожден ден може да изглежда просто, но смисълът му е много дълбок. Целта му е да припомни на партийните дейци: Без значение колко време е изминало не забравяйте деня, в който се присъединихте към партията".

(източник: КлубZ.бг)