Каракачанов запя в един глас със Сидеров за външната политика на страната

Вицепремиерът призова политиците да не бъдат русофили или американофили

Красимир Каракачанов

Красимир Каракачанов

"Никой не може да ме накара и да ме натиска да се съглася да купим изтребители Ф-16. 70 години след бомбардировките защо забравяме, че трябва да купим на армията най-добрите самолети? Затова направихме и конкурс. Военните казват, че това е най-доброто. Част от тях имат притеснение, че самолетите ни ще имат съдбата на Спартан и Кугърите, които не се поддържат и остават на земята". Това заяви пред БНТ военният министър Красимир Каракачанов.

"Покупката с поддръжката няма нищо общо. Ние купуваме за близо половин век напред военно въоръжение. Прави се спекулация. Кабинетът предлага на Народното събрание да му позволи да провежда преговори, а не да купува Ф-16", каза още Каракачанов. 

"Всеки един депутат има съвест. Не искам парламентът да се превръща в дебат „Русия – САЩ“. Когато си купуваме кола, гледаме, дали качеството отговаря на цената. Бях обвиняван, че съм русофил, а сега – че съм американофил. Всички трябва да мислим за българските интереси", каза още вицепремиерът. Той перифразира декларацията в парламента на Волен Сидеров. Лидерът на "Атака" изведнъж също реши да говори за патриотизъм, а не за величеството на Русия.  

"Трябва да се справим с ромите с образование, труд и спазване на закона. Една част от това население работи и учи, но имаме и фондации, които са финансирани от не знам къде си. Много от тези фондации харчат пари за джендърство и гей паради. Много години масово политиците разчитаха на гласовете на циганите. Основен проблем е, че 400 000 работоспособни хора се хранят от Бюрото по труда и в същото време отказват да работят", допълни Каракачанов.