Как да се засрамиш за "македонскиот народ", ако си известен с безсрамието си

Левицата сама се бута между шамарите, без да си дава сметка, че така ще отприщи срещу себе си огромна шамарена фабрика

"БСП трябва да обяснят защо такъв човек /Бенчо Бенчeв-б.а./ е бил подкрепен от тях и защо е бил избран за зам.-председател на общинския съвет. Такъв човек да го направиш зам.-председател в Бургас, се изисква доста безочие. Той излиза и казва, че е финансирал БСП. Ако БСП счита, че той лъже, защо не го съди", категоричен беше Румен Петков, лидер на АБВ.
Много уместен въпрос. Въобще въпросите към партията на Корнелия Нинова се увеличават, вместо да се увеличават тези към управляващите, които вършат достатъчно безобразия. Като изчезването на Търговския регистър например.

Но не, левицата сама се бута между шамарите, без да си дава сметка, че така ще отприщи срещу себе си огромна шамарена фабрика. Колко малко чувство за самосъхранение трябва да имаш  , за да се заяждаш по македонския въпрос, ако партията ти е създала македонската нация. С небивал терор.

Направо не е за вярване, че Нинова изпрати до Европейския парламент оплакване, че евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки искал да  разстрелва ръководството на партията.

Ангел Джамбазки пък отговори на това в студиото на "България сутрин" Bulgaria ON AIR,. Според него, след като БСП се смята за приемник на БКП, а комунистическата партия участва в създаването на Македония, то ръководството на БСП дължи единствено извинения на българското общество по темата. Воеводата беше категоричен, че не е призовавал за разстрел на някого от сегашното ръководство на левицата, а думите му се отнасят за ръководителите на БКП, които са извършили националното предателство. И това е неоспоримо.

"Няма как да си замълча, когато стари доносници, стари номенклатурчици и хора, които са били години наред в апарата на БКП, те да ми говорят за Македония. Те трябва само да мълчат и да се извиняват. Те трябва да се срамуват", категоричен е Ангел Джамбазки. 
И е прав.  Как да се засрамиш за "македонскиот народ",  ако си известен с безсрамието си. Това е въпросът.