Изслушват СРС по делото за подкуп срещу Иванчева и Петрова

Записите са от периода, в който активно се договарят парите

Десислава Иванчева и Биляна Петрова преди заседанието на Специализирания наказателен съд в София на 8 януари

Десислава Иванчева и Биляна Петрова преди заседанието на Специализирания наказателен съд в София на 8 януари

Части от записи, направени със специални разузнавателни средства, слушат страните по делото за корупционната афера в столичната община "Младост". Аудио и видеозаписите са съществена част от доказателствата по делото с подсъдими Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

Записите са от периода, в който активно се договарят парите, които прокуратурата твърди, че бизнесменът Александър Ваклин е бил принуден да плати, за да бъде придвижена негова преписка за строеж в "Младост".

Има заснето и видео от негова среща с тогава главния архитект на общината Румен Русев, който в момента е изпълняващ длъжността кмет на "Младост".

Има и аудиозаписи, на които се чува как Дюлгеров - другият подсъдим по делото, разговаря с Александър Ваклин за парите.

Преобладават записите между двамата, като вътре действително се говори за пари, които са договорени да бъдат дадени на Десислава Иванчева, за да бъде придвижена тази преписка, но самата Десислава Иванчева не звучи в тези записи.

Има и реплика, която навежда на мисълта за директно говорене за пари, но суми в тези специални разузнавателни средства не се споменават.

Записите се слушат във връзка с твърдение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, че има неправилно свалени на хартия реплики от тези разговори, за да продължава да ги слуша.