Избягалият затворник опитал да вземе жена за заложник

И вицепремиерът Красимир Каракачанов е бил в течение за хода на операцията

Гл. комисар Младен Маринов

Гл. комисар Младен Маринов

Един рецидивист, изнасилвач, обирджия е хванат. Да са спокойни - събота, неделя... Това заяви на извънреден брифинг в Ловеч министърът на вътрешните работи Валентин Радев след залавянето на избягалия затворник Борис Иванов.

МВР шефът определи операцията като добре координирана. От прокуратурата обявиха, че на избягалия затворник ще бъде повдигнато още едно обвинение.  
В момента Борис Иванов се намира в Районното полицейско управление в Ловеч при засилено полицейско присъствие. 

При залавянето му Иванов е бил обграден в периметър от около 100 униформени, сред тях и отрядът за борба с тероризма.

Полицията попада по следите на избягалия затворник, след като късно снощи е разпознат от жители на ловешкото село Александрово. "Залаяха кучетата и внукът стана. Отвори прозореца и видя човека до мрежата. От телевизора човека го видяхме и същият беше. Ей тъй се оглеждаше и бавно, бавно вървеше", заявява Гюлзар Мехмедова от селото, цитирана от БНТ.

Полицията пристига веднага, а проверките в селата продължават и сутринта. Около 14.30 ч. беглецът е забелязан в град Летница, успява да се скрие в изоставена къща в близост до жп гарата, където напада местен жител. За кратко полицията отцепва целия периметър, а в издирването се включва и отрядът за борба с тероризма. Хора от града също започват да търсят.

Бягството продължава към жп гарата, където Иванов се опитва да вземе за заложник възрастна жена, планът му обаче беше осуетен от полицията. Гонитбата продължава край нивите на Летница, където Иванов попада в капана на спецчастите, разказа главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

По-малко от час продължава акцията. В небето е издигнат дрон. Използвани са и следови кучета.

В течение за хода на операцията е бил и вицепремиерът Красимир Каракачанов.