Любомир Ковачев: На вота лъсна мимикрията, кандидати се правят на такива, каквито не са, аз съм спокоен с идентичността си

Някои хора от министри на ГЕРБ, сега са крайни критици, а червени остриета са граждански кандидатури

Любомир Ковачев

Любомир Ковачев

„Призовавам и се надявам, че всички хора ще излязат на втори тур на местните избори да гласуват, защото, в крайна сметка, се решава съдбата на града им“. Това заяви кандидат-кметът за район „Средец“ Любомир Ковачев, издигнат от ГЕРБ-СДС пред Faktor.bg.  

Той коментира чудовищния черен пиар, с който Мая Манолова се опитва да стане столичен градоначалник. „Всяка изборна кампания неминуемо е свързана, за съжаление, с манипулации. Дали тези ще са успешни, или не, ще видим, когато излязат резултатите от балотажа в София. Това е един стил, който по никакъв начин не помага на хората, които го ползват. Аз съм убеден, че нашите съграждани в столицата са достатъчно разумни и наясно с това, какво се случва в града ни, за да не се поддават на манипулациите, от която и страна да идват те. За разлика от други кандидати, аз в неделя ще разчитам единствено и само на това – нашите съкварталци да излязат и да гласуват, да направят избора, който мислят, че ще е най-добър, както за тях, така и за района ни. Аз построих цялата си кампания върху това, да се срещам с гражданите, да комуникирам с тях и да представя себе си и вижданията си за района. Но, честно казано, не съм видял срещу мен лично да е имало някаква черна пиар кампания. Понякога се говори и се действа необмислено. Надявам се някой да не съжалява после“, предупреди Люборим Ковачев.

Десният политик от СДС обясни кои са основните проблеми в община „Средец“, които трябва да се решат. „Кандидатирайки се за поста районен кмет на район „Средец“, съм преценил за себе си, че мога да направя много районът да продължи да се развива по-добре, отколкото в момента. Истината е, че имаме нужда да живеем в едно по-хубаво, по-подредено и по-уютно място. Ако хората ме изберат, съм сигурен, че диалогът между районната администрация и народа трябва да е по-добър, особено в моментите, в които предстои да се обсъждат и да се реализират по-сериозните инфраструктурни проекти. Те трябва да бъдат направени така, че да отговарят на исканията на съкварталците ни. Именно това ме кара да вярвам в победата на предстоящия балотаж. Всеки район си има своите специфики. Подобен е случаят и със „Средец“. Имаме сериозни проблеми с трафика и с паркирането, с опазването и поддържането на архитектурното наследство, защото то е съсредоточено в нашия район, с местата в детските заведения и до следващия мандат да направим минимум още една детска ясла. Трябва да се справим и с поддържането на уличната инфраструктура, поддържането на улици и тротоари. През последните години се направи доста по основните артерии в района, а сега много сериозно трябва да се наблегне на вътрешно кварталните улици“, каза още Любомир Ковачев. 

По думите му на този вот е имало мимикрия и някои от кандидатите се представят за такива, каквито не са. „На всички избори битката е между лявото и дясното. Това е основен постулат в провеждането на демократични избори. На този вот забелязах някои доста интересни неща. Едно от тях е мимикрията на някои от основните кандидати и да се направят на такива, каквито не са. Това, както и черният пиар, никога не носи успех. Аз лично нямам проблеми с политическата си идентичност, тъй като то  1994 г. съм член на СДС – и в добро, и в лошо, и не съм си сменял партията. Някои хора от министри на ГЕРБ се превръщат в крайни критици на партията. Други пък от остриета на БСП се превръщат в граждански кандидати за кмет. Черният пиар не е нещо, което работи добре и в полза на кандидатите. На Мая Манолова не ѝ е за първи път на избори да разчита на методи, които не са демократични. Виждали сме вече как тя на едни други избори, в други нейни качества, е била съпричастна към подобни опити за влияние върху вота“, коментира кандидат-кметът на ГЕРБ-СДС за район „Средец“. 

Ковачев изрази мнението си и за това партиите, които отпадат на първи тур, след това да агитират избирателите на други формации на балотажа. „Далеч съм от мисълта, че избирателите са пешки на шахматна дъска, които могат да бъдат местени навсякъде. Това дори е обидно и за самите тях. Всеки има глава, разум и политически предпочитания. Да призоваваш след първи тур хората да гласуват за друга партия, не ми звучи уважително към избирателите. Призоваването от първи тур за втори всъщност дори няма такова отношение към избирателите, колкото политическите виждания на този, който го прави. Но ако кажеш, че няма ляво, няма и дясно, значи така мислиш, което не е много добре“, категоричен е Любомир Ковачев.