Президентският човек Иво Христов бил от Истанбул, хареса гавра с герба ни

Началникът на канцеларията на президента Румен Радев, Иво Христов, е лайкнал във Фейсбук откровената гавра, която си е направил с герба на Република  България фотографът Иван Стоименов,  фен на Партията. Харесал я Иво, казано на български - от двете страни на герба вместо лъвове, стоят овце. Много показателно за това как Иво Христов служи на България в президентството.

В профила си той е написал, че е от Истанбул, Турция, апропо. Местожителство-София, работи в Администрацията на Президента на Република България. Написал е всяка дума с главна буква, сякаш от това институциата и администрацията стават много важни...

Само дето да си от Истанбул и да работиш там е малко...странно. Или думата беше недопустимо. Да не говорим колко е нелепо.  Той е роден в Истанбул наистина, но да напише, че е оттам показва начин на мислене...

Припомняме, че, както гласи общодостъпната информация,  бащата на Иво Христов е бил кадрови офицер във военното разузнаване РУМНО, а в момента, когато се ражда синът му през 1970 г., той се води на работа в Генералното консулство на НРБ в Истанбул като вицеконсул, отговарящ по културните въпроси. 
През декември 1984 г. Христо Христов пък е изпратен в посолството на НРБ в Белгия като съветник по политическите въпроси. Така синът му завършва средното си образование в „Атене Роаял“ в Брюксел.

Интересен е и един фотос в профила на Иво Христов, където се е снимал до стар съветски ИЛ и е написал: "Снимката в постсталинистка стилистика съдържа предизборно продуктово позициониране." Именно.