Имаш много здраве, Таско, корупцията и паралелната държава са ярко червени

При мандатите на БСП Индексът на корупция достигна най-високата си стойност, заяви Искрен Веселинов от „Обединените патриоти”

„Мотивите за вота на недоверие са около 9 страници, но това е синтезирано в кратка форма. Иначе всички причини ще се чуят на дебата”. Така Таско Ерменков от БСП  се опита да формулира основанията за вота пред Нова телевизия. Или по-скоро отказа да назове причините за него, сякаш са секретни.

„Корупцията, или както ние я наричаме паралелната държава, няма цвят, няма партийна принадлежност”, коментира Ерменков. Което определено не е вярно и всички го знаем. От самото начало на прехода, та до днес Партията му е майка  корупцията и паралелната държава. Имаш много здраве, Таско, ако си мислиш, че ще ти повярваме.  Корупцията и паралелната държава са ярко червени, а изворът им е в една чужда държава, която боготворите. Факт. Друг е въпросът, че и "пионерчетата" се стараят в тази посока и също трябва да си получат заслуженото.  

„Искаме българите да живеят достойно, да заемат онова място в Европа, което заслужават. А за да се случи това, едни 10 милиарда, които отиват в паралелната държава, трябва да се влеят в икономиката“,  продължи с общите приказки Таско Ерменков. Според него НДК е един емблематичен пример с всичките му елементи на корупция, както и централизираната информационна система.

Той обяви още, че няма никакво подхлъзване и ДПС закономерно не са сред вносителите на вота. Логиката му е уникална.  „Нека не забравяме, че инициатор на този вот е БСП. Няма как с хора, които смятат, че това управление е безалтернативно, да се внася вот на недоверие“, коментира още той.
Според Таско Ерменков амбицията е не отделни парченца, а целият пъзел да се събере.

„Това са хвърлени в пространството думички и говорене”, отговори Мануил Манев, депутат от ГЕРБ. „Конкретиката и конкретните факти трябва дълго да ги търсиш в мотивацията на БСП”. 

Освен това Манев определи като „общи приказки” твърдението на БСП, че има секретен доклад на ДАНС, показващ как не се събират милиони от митниците.

„Нека първо го видим този доклад”, заяви Манев и поиска да види „един материал, който е стигнал до прокуратурата”.

„Магарето ако не си покаже магарията на сватба, никой няма да му обърне внимание”, заяви Манев. И отново настоя, че вотът на доверие се иска нарочно по време на европредседателството. 

Освен вота, БСП ще започне инициатива за разсекретяване на доклада на ДАНС и прокуратурата за работата на акцизната информационна система, поръчан с постановление от лятото на 2016 година.

„Тези, които внасят вота, нямат право да говорят за корупция”, заяви депутатът Искрен Веселинов от „Обединените патриоти”. 

„По времето на мандатите на БСП Индексът на корупция достигна най-високата си стойност”, каза той.