Григор Димитров загуби финала в Марсилия от французина Юмбер, но се чувства щастлив

Не можеш да ги спечелиш всичките, но е хубаво да си на финал, бяха първите думи на Гришо

Григор Димитров

Григор Димитров

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, не успя да спечели трофей №10 в своята кариера, след като допусна загуба в два сета във финала в Марсилия срещу местния представител Юго Юмбер (4:6, 3:6), предаде gong.bg.

Роденият в Метц тенисист стигна до успеха за малко под час и половина, а за съжаление в хода на срещата очевидно се видя, че умората у Григор след зрелищния полуфинал с Карен Хачанов в съботната вечер е оказала фактор, гарнирано с липсата на оптимално възстановяване.

Иначе, първият сет се движеше по график и за двамата, които уверено печелиха своите подавания до 5:4 за Юмбер, когато французинът спечели при началния удар на Гришо и затвори частта. Вторият сет започна по сходен начин за опонента на българина, който спечели подаването на българина и така водеше до края на срещата.

Юго Юмбер спечели жребия и избра да сервира, като го стори безупречно в първия си гейм, след като не даде особени шансове на българския тенисист. Григор отговори подобаващо на своя съперник и бързо дръпна до 30:0, като реализира особено красива комбинация при втория си сервис, завършвайки с бекхенд-уинър по правата. С хубав апроуч пък българинът изравни резултата в южна Франция. Поставеният под №4 французин сервира повторно отлично не остави възможност за пробив пред Гришо.

"Не можеш да ги спечелиш всичките, но е хубаво да си на финал", бяха първите думи на родният тенисист, въпреки че загуби битката срещу французина Юмбер.

"Страхотно е усещането да печелиш пред родна публика, пред семейството. Днес ти тотално ме надигра, бъди здрав и честито", обърна се Гришо към шампиона.

"Това е един от първите турнири, които играх на ATP, имаме дълга история. Много е специално усещането, когато съм тук. Годината сега започва, така че съм щастлив. Марсилия е красиво място, успях да се поразходя да разгледам града, който има красиви места", сподели още най-добрият ни тенисист.