Димитров продължава с победите в Австралия, очаква в следващия кръг съперник, срещу когото не е играл

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Григор Димитров продължи с перфектното си представяне от началото на годината, след като победи австралиеца Танаси Кокинакис с 6-3, 6-2, 4-6, 6-4 в мач от втория кръг на Аустрелиън Оупън. Българският тенисист доминираше през цялото време на "Джон Кейн Арена" въпреки яростната подкрепа за Кокинакис от трибуните, но все пак имаше нужда от четири сета, за да стигне до успеха след три часа и половина игра.

Григор, който в началото на сезона спечели титлата в Бризбън и вече има седем поредни победи, контролираше ситуацията на корта в първите два сета, в които постигна общо три пробива и даде само пет гейма на съперника си. Третата част бе равностойна, като Димитров пропусна три възможности за пробив и бе наказан в десетия гейм, в който Кокинакис постигна първи пробив в мача и се наложи с 6-4. В четвъртия сет отново българинът бе по-настоятелен и след пет пропуснати точки за пробив, той все пак взе подаването на опонента си в деветия гейм, след което затвори мача на собствен сервис.

Димитров имаше сериозно предимство в почти всички статистически показатели, завършвайки с 68 печеливши удара срещу 30 непредизвикани грешки, докато балансът на Кокинакис бе 40/39. Гришо бе агресивен и излизаше често на мрежата, при това с добра успеваемост - 45 спечелени точки от 56 опита (80 процента).

В следващия кръг той ще срещне португалеца Нуно Боргес, 69-ти в световната ранглиста. По-рано днес 26-годишният Боргес отстрани номер 23 в схемата Алехандро Давидович Фокина с победа в три сета. Това ще бъде първи мач между Димитров и Боргес /БГНЕС