Григор Димитров е №3 в света: Искам да грабна трофея

Не пропусна за пореден път да благодари на феновете на български.

Първата ни ракета Григор Димитров постигна много трудна и емоционална победа срещу американеца Джак Сок и стигна до битката за трофея във финалите на АТП. Българският тенисист загуби първия сет, но направи страхотен обрати и спечели с 4:6, 6:0, 6:3 след точно два часа игра.

С успеха срещу Сок Димитров си осигури изкачване до третото място в световната ранглиста. По този начин той изравнява най-доброто класиране в историята на българския тенис - на Мануела Малеева от 1985 г.

Димитров бе видимо доволен от победата над Джак Сок и класирането си на финал в Лондон, където отново ще срещне Давид Гофен.
"Първият сет мислех, че играта ми е наред, но той някак си успя да го спечели. Джак е изключително труден съперник. Във втория сет всичко се нареди, трябваше да се нагаждам според ударите му. Форхендът му ми създаваше много проблеми", заяви Гришо.
"Нормално е да има напрежение, но трябва да го държиш и да не го показваш. Никога не ми се е случвало да играя с един и същ тенисист за една седмица, ще бъде интересно".
"Последен мач за сезона, надявам се на пълна зала и хубав мач. Надявам се да грабна трофея", обяви той по повод предстоящият финал с Давид Гофен. Димитров не пропусна за пореден път да благодари на феновете на български.