Германският канцлер следи случая с фронтмена на „Рамщайн“, обвинен в сексуален тормоз

Тил Линдеман

Тил Линдеман

Германският канцлер Олаф Шолц следи случая с фронтмена на група „Рамщайн“, който е обвинен в сексуално насилие, съобщи ДПА, позовавайки се на говорителя на германското правителство Щефен Хебестрайт.

Канцлерът следи темата през последните няколко дни, каза Хебестрайт на пресконференция в Берлин днес. Той спомена за обвинения, „които трябва да бъдат изяснени“.

На въпроса дали Шолц смята, че са необходими промени в музикалната индустрия, говорителят каза, че дебатът по тази тема трябва да се проведе в самата индустрия.

Няколко жени повдигнаха обвинения срещу Тил Линдеман в началото на европейското турне на бандата, което започна в Мюнхен тази сряда. Твърди се, че няколко млади жени са били избрани по време на концерти и попитани дали биха искали да отидат на парти след това. Според някои от жените тези партита са включвали участието им в сексуални актове.

Адвокатите на Линдеман твърдят, че ще предприемат юридически действия срещу обвинителките.

„В социалните мрежи, особено в Инстаграм, Туитър и ЮТюб, различни жени отправиха сериозни обвинения срещу нашия клиент“, заявиха берлинските адвокати Симон Бергман и Кристиан Шерц. „Например, многократно се твърдеше, че жени на концертите на „Рамщайн“ са били упоявани с помощта на дрога или алкохол, за да може нашият клиент да извършва сексуални действия с тях. Тези твърдения без изключение са неверни.“