ГЕРБ призова за смирение, пожела светли празници

Партията излезе с нарочна декларация преди официално парламента да излезе във ваканция

Тома Биков

Тома Биков

В декларация, прочетена от трибуната на Народното събрание от Тома Биков, ГЕРБ призова всички за повече смирение и пожела светло посрещане на най-светлия християнски празник Възкресение Христово.

"ПГ на ГЕРБ призовава за това да разберем къде сме сбъркали, защото всеки бърка, да се разкаем истински и да не повтаряме грешките си. Ние живеем със съзнанието, че сме грешни, и това е съзнанието на всеки християнин. В навечерието на най-светлия християнски празник - Възкресение Христово, когато всички християни се вглеждат в себе си през тази Страстна седмица, трябва да си дадем сметка за това, което нашият Господ Исус Христос е направил за нас", посочи Биков.

От партията използват повода да подчертаят ангажираност и уважение към православната религия, която, по думите на депутата, е в центъра на българската идентичност. Биков подчерта, че именно християнската религия е съхранила нацията ни през последните над 1000 години.

"Българската държава възкръсна, благодарение на усилията на онези православни духовници, които застанаха начело на Възраждането и си спомниха откога и защо съществува българската национална общност. Желаем здраве и успех и на всички представители на българската нация, които не изповядват християнството, но заедно с православните християни ще отбележат този празник", завърши Тома Биков.