Ген. Решетников към българите от Фейсбук: От Русия зависи вярата, историята и бъдещето ви! (Видео)

Генералът от КГБ призовава славянските народи да се обединят срещу Запада

Леонид Решетников

Леонид Решетников

Бившият генерал от КГБ Леонид Решетников направи пламенно обръщение към българите във Фейсбука си. Генералът, който посочи Румен Радев за кандидат-президент на БСП, сподели видеоклип в социалната мрежа. В краткото видео той констатира, че без възродена Русия нямало да има и възродена България, Сърбия, Грузия и Румъния.

Решетников обобщава, че Русия носела отговорност за вярата, историята и бъдещето на всички православни славянски държави и отново поставя Русия като господар, с когото трябва да се съобразяваме и на когото сме длъжни да се подчиняваме. Генералът допълва, че всички славянски страни трябвало да се обединят и да се борят с останалите нации, за да ги победим. Подобни изявления са част от богатата палитра, която Москва използва в хибридната война срещу Запада и държавите, които се опитват да се отскубнат от лапите на "Големия брат". 

По думите му предстоящата 2019 г. „няма да е Година на Свинята, а „годината на реещия си орел по славянския календар“, като прави асоциация очевидно с китайския календар, опитите на Китай да стане първа световна сила и да не позволи на Кремъл да постигне хегемонията, към която се стреми.

„Нашият орел, двуглавият орел, орелът на Руската империя, на нашата държава. Това ще бъде година на решителни промени в нашия живот. 2018 г. беше сложна, но я преживяхме достойно, подчертахме, че ще се борим за вярата си, за царя и за родината“, казва още Решетников.

Близкият до Путин генерал припомня убийството на царското семейство. По думите му някои страни пищели, че Русия няма идеология, но не било вярно. Според Решетников, тя съществувала от хилядолетие. Той допълва, че само през последните сто години Русия се е отказала от идеологията си доброволно и я е загубила с кръв.

„На тази идеология ще служим, другари, и ще се борим за възраждането на Русия“, се казва още в речта му. Според Решетников опитите за управление с комунизъм и либерализъм са се провалили, защото не били пътищата на руския народ.

Под речта си генералът има над 20 коментара. Някои наши сънародници го поздравяват, а други го критикуват остро. Самият Решетников има над 500 приятели във Фейсбук.

Чуйте цялата реч на ген. Решетников във видеото: